Ordensreglement

Ordensreglement for Grundejerforeningen Wegenersminde

Ordensreglementet er et supplement til lokalplanen for området samt vedtægter for grundejerforeningen, hvorfor det anbefales at være bekendt med indholdet af disse.

Formålet med reglementet er, at gøre opholdet i området så behageligt som muligt samt at bevare områdets grønne udseende, og dette bør tages i betragtning, hvis der opstår tvivl om forståelsen.

Det påhviler samtlige beboere i grundejerforeningen ved deres adfærd at medvirke til, at der generelt hersker ordnede og rolige forhold.

A. Vej og fortov

§ 1. Enhver grundejer er forpligtet til at passe og renholde fortov, rabat og vejhalvdel som grænser op til pågældendes matrikel, samt reetablere disse, såfremt der er forvoldt skade ved byggeri, parkering o.lign.

 

Stk. 2. Om vinteren skal fortovet holdes fri for sne og is i tidsrummet kl. 07.00 til kl. 22.00. I øvrigt henvises til vinterregulativ for Holbæk Kommune.

 

Stk. 3. Det er ikke tilladt at henligge byggematerialer, grus, sten, brænde, have- og byggeaffald o.lign. på etableret rabat eller fortov.

 

B. Parkering

 

§ 2. Beboeres motorkøretøjer skal parkeres på grunden på arealer som beskrevet i lokalplan. Parkering på veje med reduceret vejbredde må kun undtagelsesvist finde sted, og ikke så det skaber gene for øvrig trafik.

 

Stk. 2. Afmeldte køretøjer må ikke parkeres på grunden. Campingvogne, skurvogne, både, trailere o.lign. skal parkeres på grunden mindst 1 meter fra skel og må ikke være til gene for naboer eller forbipasserende. Såfremt der er tale om en langtidsparkering, skal transportmidlerne anbringes mindst 5 meter fra skel mod vej.

 

Stk. 3. Der må ikke parkeres eller køres på grønne fællesarealer og stier. Undtagen er cykling på den/de stier mellem Regnbuen og Tjørne Allé samt at der overvejes en form for bomopstilling.

 

C. Hegn og hæk

§ 3. Hegn eller beplantning skal følge reglerne i lokalplanden. Medlemmerne har pligt til at holde disse i god stand, ligesom beplantning mod vej eller sti ikke må være til gene for forbipasserende.

 

Stk. 2. Det er forbudt at fjerne hegns-, mærke- eller skelpæle.

D. Have

 

§ 4. Affald må ikke henligges på grunden. Haveaffald skal fjernes indenfor rimelig tid og må ikke anbringes i nærheden af skel.

 

Stk. 2. Afbrænding af haveaffald og lignende må kun ske i tidsrummet 9-19, og skal være til mindst mulig gene for naboerne. Det er tilladt at holde mindre bålsted også udover disse tidspunkter. Afbrænding i hård vind er ikke tilladt.

 

§ 5. Brug af støjende haveredskaber som f.eks. græsslåmaskine, motorsav o. lign. må kun ske i tidsrummet

Mandag – fredag kl. 08.00 – 20.00

Lørdag, søndag og helligdage kl. 09.00 – 15.00”

og skal så vidt muligt ske i en sammenhængende periode, således at brugen er til mindst mulig gene for omgivelserne.

F. Dyr

§ 6. Enhver form for dyrehold i erhvervsøjemed er forbudt.

 

Stk. 2. Det er tilladt at have kæledyr, såfremt indhegningen er forsvarlig, og når huse og bure holdes i god og ren stand. Indhegning skal udføres så det ikke er til gene for naboer og andre forbipasserende. Der må ikke forekomme lugtgener.

 

§ 7. Hundeloven skal til enhver tid overholdes.

 

Stk. 2. Hunde skal holdes i snor overalt på foreningens område med undtagelse af fællesarealerne, dog kun såfremt man har fuldt herredømme over hunden. Det påhviler ejeren at fjerne enhver form for hundeefterladenskaber.

 

Stk. 3. Såfremt hunde færdes løse på grundejerens parcel skal denne være indhegnet. En hund må ikke efterlades i haven i længere tid ad gangen, såfremt den er til gene for omgivelserne ved vedholdende gøen eller lignende.

 

Stk. 4. Reglerne i stk. 1. og stk. 2 gælder tillige for andre slags husdyr, der luftes på foreningens område eller som kan være generende for omgivelserne pga. for eksempel støjende adfærd.

 

H. Støj

§. 8. Det påhviler samtlige beboere i grundejerforeningen ved deres adfærd at medvirke til, at der generelt hersker ordnede og rolige forhold.

 

Stk. 2. Sang eller støjende adfærd må ikke finde sted efter kl. 24.00. I særlige anledninger kan dette accepteres ved orientering til naboer.

 

I. Antenne

 

§ 9. I henhold til lokalplanen skal antenneanlæg udføres som fællesantenner. Udendørs synlige modtageanlæg må kun opstilles på private arealer og med en maksimal højde over terræn på 1,8 meter.

 

J. Erhverv

§ 10. Erhverv, der kan være til gene for omgivelserne, er ikke tilladt.

 

 

K. Fællesarealer

§. 11. Henkastning af affald, herunder haveaffald, jord og lignende på friarealer, veje og stier er ikke tilladt, ligesom enhver hundeejer skal fjerne eventuelle efterladenskaber, som hunden måtte have efterladt.

 

Stk. 2. Fællesarealerne er gangarealer.

 

Stk. 3. Det er forbudt at beskære eller beplante vegetation på fællesarealerne.

 

Stk. 4. Fritidsaktiviteter, herunder boldspil mv., skal ske med behørig hensyntagen til omgivelserne.

 

L. Efterkommelse af ordensreglementet

 

§ 12. Alle beboere i grundejerforeningen er pligtige til at overholde og efterkomme henstillinger fra bestyrelsen, såfremt ordensreglementets bestemmelser ikke overholdes.

Stk. 2. Efterkommer en beboer ikke en henstilling fra bestyrelsen, er bestyrelsen berettiget til at lade et evt. arbejde udføre for pågældende grundejers regning. Ethvert arbejde som bestyrelsen lader udføre, varsles ved anbefalet brev med en frist på 14 dage.”

 

 

 

 

Som vedtaget på ordinær generalforsamling 12/4 2005